Shakkimestari

Shakki Suomessa ja maailmalla

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja DieMannschaft » To Maalis 10, 2016 12:13 am

Se tässä tosin on että ei tarvitse olla lol kateellinen kun satun itsekin oleen mestaritason pelaaja joten ne puheet voi unohtaa :D
DieMannschaft
 
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Maalis 07, 2016 9:23 pm

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja DieMannschaft » To Maalis 10, 2016 12:37 am

Teemu Vihinen kirjoitti:Vahvistan että täällä jo uutisoitu Harry Mansnerin selo Garden turnauksen jälkeen on 2201 ja hän korottuu näin shakkimestariksi. Myös minun mielestäni hän on osoittanut riittävää tasoa korotusta varten. Siis onnittelut!

Keskustelu selolaskennan toimivuudesta uuden pelaajan kohdalla on aivan paikallaan, rauhalliseen sävyyn. Kuten Juha totesi uuden pelaajan kaava on kömpelö ja tuottaa paikoin erikoisia tuloksia. Pelaajan ollessa kaavan piirissä on harhaanjohtavaa sanoa että selo "nousee/laskee" kun tulokset liitetään yhteen ja niistä lasketaan tietynlainen suoritusluku, vaikkakin se listalla näkyy muutoksena. U luvussa tarkoittaa kuitenkin uuden pelaajan lukua, joka ei ole virallinen seloluku.

Selotoimikunta tosiaan miettii uutta uuden pelaajan kaavaa. Kuten Juha kertoi harkinnassa on suoritusluvun erilainen, tarkempi laskenta, miettimisajan huomioonottaminen ja joitain muita viilauksia. Nyt mennään tietysti voimassaolevilla säännöillä. Mutta perästä kuulunee.


Täytyy kyllä sanoa että aika suuri osa porukasta on kyllä hieman pihalla , sinä mukaanlukien. Onko tämä tosiaan muka mielipidekysymys ? Kun minkään sortin tilastollista evidenssiä sen suhteen että on osoittanut riittävää tasoa korotusta varten ei ole. Ei tässä ole mitään henkilökohtaista mutta en voi tajuta miksi on niin vaikea tunnustaa tosiasioita.
DieMannschaft
 
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Maalis 07, 2016 9:23 pm

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja Teemu Vihinen » To Maalis 10, 2016 12:47 am

DieMannschaft kirjoitti:
Täytyy kyllä sanoa että aika suuri osa porukasta on kyllä hieman pihalla , sinä mukaanlukien. Onko tämä tosiaan muka mielipidekysymys ? Kun minkään sortin tilastollista evidenssiä sen suhteen että on osoittanut riittävää tasoa korotusta varten ei ole. Ei tässä ole mitään henkilökohtaista mutta en voi tajuta miksi on niin vaikea tunnustaa tosiasioita.


Kiitos rauhallisesta keskustelusta. Esitin mielipiteeni, niinkuin sinäkin.

Esitin myös tosiasian, ja se on se että mestarikorotus tehdään voimassaolevien sääntöjen mukaan. Ja juuri niin tehdään.
Teemu Vihinen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Touko 12, 2015 2:41 pm

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja Marko Tauriainen » To Maalis 10, 2016 9:09 am

DieMannschaft kirjoitti:Se tässä tosin on että ei tarvitse olla lol kateellinen kun satun itsekin oleen mestaritason pelaaja joten ne puheet voi unohtaa :D


No tämä jos mikä on mielipideasia.

Kaikki shakkimestarit ansaitsevat lämpimän onnittelun, myös Harry Mansner.
Marko Tauriainen
 
Viestit: 551
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 4:20 pm

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja Jyrki Raki » To Maalis 10, 2016 10:58 am

Onnea Harrylle myös täältä!

Ei voi kun kateellisena ihailla kuinka hyviä muut ovat, itse kun ei ole kuin hädin tuskin mestariehdokas tasoinen pelaaja - ja ylpeä siitä :ugeek:
Jyrki Raki
 
Viestit: 208
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 7:14 pm

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja Schacker » To Maalis 10, 2016 2:28 pm

Onnea uudelle mestarille!
Säännöt ovat mitä ovat, niitä tulee tietysti kunnioittaa. Sitten voidaan tietysti keskustella siitä, ovatko ne järkevät ja tarkoituksenmukaiset vai pitäisikö niitä hieman modifioida.

Olisikohan muuten pikku hiljaa aika siirtyä pelkkiin ELO-lukuihin?
Schacker
 
Viestit: 20
Liittynyt: La Tammi 16, 2016 11:28 am

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja J-P Haapasalo » To Maalis 10, 2016 5:50 pm

Pistänpä minäkin lusikkani tähän soppaan. Itsehän aikanaan saavutin mestarin arvon "nopean" shakin kisassa. Kyseessä oli tunti + tunti ajoin pelatusta 7-kierroksisesta vajaakierroskilpailusta. Pienenä anekdoottina voin kertoa, että tietyt tahot kutsuivat minua vielä pitkään sen jälkeen blixtimestariksi :) Merkittävä ero oli kuitenkin pöytäkirjanpitopakko, jota nykyisin nopeammilla ajoilla pelattavissa turnauksissa ei ole. Jo sen pitäisi olla perusteltu syy, että nopean shakin pelejä ei sekoiteta normaaliin selo-laskentaan. Mitään evidenssiä siitä, miten tulos on saavutettu, ei jälkipolville jää, mikäli pelit eivät ole sattuneet olemaan live-seurannassa.

Hyvinkin perusteltua olisi ottaa käyttöön uudelleen JK:n kommentissa(tosin kielteiseen sävyyn) mainittu nopean shakin lista. Aikanaan varmaan pelimäärät jäivätkin pieniksi, mutta viime vuosina mielestäni halukkuus järjestää nopean shakin kisoja on lisääntynyt ja niihin on saatu huomattaviakin osanottajamääriä. Joillekin se on jopa muodostunut ainoaksi turnausmuodoksi pikapelin lisäksi.

Nopean shakin pelejähän ei kai edes oteta huomioon valintalukulistaa laskettaessa vai olenko väärässä? Mikä suo valintalukulistalle tämän erioikeuden?

Summa summarum: Onnea uudelle shakkimestarille , joka varmastikin täysin syyttään on joutunut myrskyn silmään.(myös sille toiselle, joka lienee itse itsensä nimittänyt :) ).

Terveisin

J-P Haapasalo
J-P Haapasalo
 
Viestit: 226
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 2:40 pm

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari J » To Maalis 10, 2016 6:15 pm

Vaikka mielenkiintoinen aihe näyttää olevankin, niin älkäähän unohtako tämän viikkoista liigan päätösviikonloppua :)
Jari J
 
Viestit: 561
Liittynyt: Pe Loka 08, 2010 10:45 am

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja jyrki.heikkinen » To Maalis 10, 2016 8:32 pm

Uuden pelaajan seloluvun laskentakaava mahdollistaa myös sen, että voi korottua shakkimestariksi, vaikka häviäisi kaikki ensimmäiset 30 selopeliään, kunhan vastustajien keskiarvo on 2500.
jyrki.heikkinen
 
Viestit: 39
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 2:10 pm

Re: Shakkimestari

UNREAD_POSTKirjoittaja DieMannschaft » To Maalis 10, 2016 9:13 pm

Kuten Jyrki Heikkinen mainitsi, niin teoriassa tuo on todella mahdollista että voi korottua shakkimestariksi ilman pelitaitoja ja ainakin käytännössä tämä nykyinen uuden pelaajan kaava vääristää pahasti selolukuja. On helposti mahdollista saada aivan liian kova luku pelitasoon nähden ja tämä onkin todellinen ongelma. Luojan kiitos tähän on nyt tulossa muutos jonka jälkeen joutuu taistelemaan viimeiseen patruunaan saakka mestarin arvosta.
DieMannschaft
 
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Maalis 07, 2016 9:23 pm

EdellinenSeuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 79 vierailijaa