SSK ja LauttSK yhdistyvät

Kaikille tarkoitettu tiedotealue, mm. kutsut

SSK ja LauttSK yhdistyvät

UNREAD_POSTKirjoittaja jyrki.heikkinen » Ke Kesä 07, 2017 10:14 pm

Suomalainen Shakkikerho (SSK) ja Lauttasaaren Shakkikerho (LauttSK) yhdistävät voimansa uudeksi kerhoksi, jonka nimi on Lauttasaaren Suomalainen Shakkikerho (LauttSSK). Uusi kerho aloittaa toimintansa heti.

Yhdistyvät kerhot ovat perinteikkäitä ja tunnettuja helsinkiläiskerhoja: SSK (perustettu 1931) on maineikas takavuosien mestarikerho ja LauttSK (1948) vireä ja aktiivinen paikalliskerho. Kummatkin pitävät tärkeänä, että kerhojen identiteetti ja juuret säilyvät yhdistymisessä.

Yhdistyminen vahvistaa kummankin kerhon toimintaa, tarjoaa jäsenille uusia osallistumis- ja kehittymismahdollisuuksia sekä tehostaa taloudenpitoa. Yhteistä LauttSSK:ta viedään eteenpäin uutta kehittäen ja samalla perinteitä arvostaen.

50-jäseninen kerho on aktiivisten ja lisenssipelaajien määrällä mitattuna 4. suurin pääkaupunkiseudulla ja 7. suurin Suomessa.

LauttSSK jatkaa molempien kerhojen toimintaa:

- Osallistumme joukkueiden SM- ja HM-turnauksiin.
- Järjestämme selokelpoisia turnauksia Shakkiareenalla pari kertaa vuodessa.
- Järjestämme alkeisopetusta ja turnauksia aloitteleville shakinpelaajille.
- Järjestämme analyysi-iltoja ja shakkimatkoja.
- Pelaamme ystävyysotteluita toisten shakkikerhojen kanssa.

Osallistumme 4–5 joukkueella

- joukkuepikashakin SM-kisoihin Porissa elokuussa 2017 ja
- joukkueiden SM-kilpailuihin 2017–2018 (ykkösjoukkue 1. divisioonan lohkossa B, kakkosjoukkue 2. divisioonan lohkossa 2).

Kerhon ilmaiset ja avoimet peli-illat järjestetään Lauttasaaren kirkon kerhohuoneella (Myllykallionrinne 1 D, Helsinki) joka keskiviikko klo 18:30 alkaen.

Lisätietoja antavat kerhon puheenjohtaja Jyrki Heikkinen (jyrki.j.heikkinen@gmail.com, 050 4864451) ja varapuheenjohtaja Harri Hurme (riitta.hurme@kolumbus.fi, 050 5670598). Kerhon blogi: http://lauttsk.blogspot.fi/
jyrki.heikkinen
 
Viestit: 39
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 2:10 pm

Re: SSK ja LauttSK yhdistyvät

UNREAD_POSTKirjoittaja Pekka Pietinen » Pe Kesä 09, 2017 2:22 pm

jyrki.heikkinen kirjoitti:Suomalainen Shakkikerho (SSK) ja Lauttasaaren Shakkikerho (LauttSK) yhdistävät voimansa uudeksi kerhoksi, jonka nimi on Lauttasaaren Suomalainen Shakkikerho (LauttSSK). Uusi kerho aloittaa toimintansa heti.Onpa piiiiiitkästä aikaa hyvä uutinen suomalaisesta shakkielämästä! Hieno juttu, onnittelut päätöksen tekijöille ja menestystä "uuden" kerhon arkeen. t. Pekka P.
SSK:n entinen pitkäaikainen jäsen
Pekka Pietinen
 
Viestit: 126
Liittynyt: Ma Marras 07, 2011 3:49 pm

Re: SSK ja LauttSK yhdistyvät

UNREAD_POSTKirjoittaja Tasapeli » Su Kesä 11, 2017 3:16 pm

pezozak kirjoitti:Onpa piiiiiitkästä aikaa hyvä uutinen suomalaisesta shakkielämästä!

Näin ulkopuolisena, miten se on hyvä uutinen että kerhojen määrä vähenee? Yleensä yhdistyminen kielii, että toiminta hiipunut
Tasapeli
 
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 5:31 pm

Re: SSK ja LauttSK yhdistyvät

UNREAD_POSTKirjoittaja Kerkko Luosto » Ti Kesä 13, 2017 9:23 am

Tasapeli kirjoitti:
pezozak kirjoitti:Onpa piiiiiitkästä aikaa hyvä uutinen suomalaisesta shakkielämästä!

Näin ulkopuolisena, miten se on hyvä uutinen että kerhojen määrä vähenee? Yleensä yhdistyminen kielii, että toiminta hiipunut


Uuden kerhon rivijäsenenä (SSK:n puolelta) yhdyn täysin Pekka P:n mielipiteeseen, että kerhojen yhdistyminen on hieno asia. Tunnen tosin fuusion toista osapuolta vain pintapuolisesti, joten kommentoin asiaa lähinnä vain SSK:n kannalta.

Ei SSK:n toiminta hiipunut ollut, korkeintaan taantunut. Tuoreinta selolistaa (9.6.2017) tarkastelemalla selviää, miksi yhdistymiseen on päädytty. Seurojen listalla SSK komeilee peräti kolmossijalla 18 selopelaajan keskiarvolla 1978. Toisaalta joukkue-SM:ssä parhaiten menestyneet joukkueet ovat vasta sijoilla 30., 62. ja 71., mikä paljastaa ongelman ytimen: SSK:lta puuttuu tyystin nuorisotoiminta. S50-listalla SSK on myös kolmantena 17 selopelaajalla, ja itse asiassa kerhon jäsenistö on ollut jokseenkin sama jo parikymmentä vuotta. Vaikka toiminta onkin pysynyt käytännöllisesti katsoen ennallaan, niin rekrytoinnin loppuminen olisi väistämättä johtanut kerhon hiipumiseen suunnilleen kymmenen vuoden aikana.

Toisin kuin julkishallinnossa, seurojen kohdalla yhdistyminen ei merkitse toimintojen karsimista, vaan päinvastoin aktiviteetin lisäämistä. Konkreettinen esimerkki ovat joukkuekilpailut, joihin ei voi osallistua puolikkailla joukkeilla; SSK:kin olisi joutunut luopumaan kakkosjoukkueestaan joukkue-SM:ssä muutaman seuraavan vuoden kuluessa.

Pekan reaktioon lienee vaikuttanut myös se, että rekrytointiongelmat eivät shakkikerhoissa rajoitu SSK:hon: Selopelaajia on 93 pelaajilla, mutta alle 20-vuotiaita vain 36 pelaajalla. Yksittäisen seuran toiminta-ajatus voi olla sen verran poikkeava (kerho voi olla vaikkapa mestarikerho), että nuorison puuttuminen ei ole haitallista rekrytoinnin kannalta, mutta tilastolliselta kannalta katsoen tilanne on huolestuttava. Jollei tilannetta saada korjaantumaan, niin jatkossakin yhdistymiset ovat hyviä uutisia, seurojen kuolemat huonoja.
Kerkko Luosto
 
Viestit: 8
Liittynyt: Su Maalis 15, 2015 6:18 pm


Paluu Kutsut ja muut tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 90 vierailijaa