Valmennusryhmässä vielä tilaa

www-linkit ja omat linkkilistat.

Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Toivo Pudas » Su Tammi 23, 2011 2:37 am

Kalle Kiikin vetämä internet-valmennusryhmä kokoontuu vielä tänä vuonna n. 23 kertaa. Ryhmään voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia liiton osoitteeseen. Valmennus maksaa 23/40 osan täydestä vuosihinnasta eli 500 eurosta. Opetus tapahtuu torstaisin klo 18.35-20.35.

Oppilaalla on oltava tietokone, internet-yhteys sekä ICC-tunnus (http://www.chessclub.com). Opetus tapahtuu äänipalvelimen kautta, jonka clientin joutuu asentamaan koneelleen. Kalle pitää luennot ICC:n ja puheen avulla, oppilaat vastaavat Kallelle ICC:n avulla chattaamalla.

Viimeisimmän luennon näyte on osoitteessa
http://www.youtube.com/watch?v=iZ4HJu3gHB4
Toivo Pudas
 
Viestit: 2888
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 4:12 pm

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Timojk » Su Tammi 23, 2011 3:08 pm

Tarkoittaako tuo 23/40 osaa sitä että noin 60% ja elomatikalla 0,6*500 eukkoa olisi noin 300 eukkoa per naamataulu?

Vaikuttaa aika hyvältä bisnekseltä. Tosin väkeä pitää silloin olla jonossa asti.
Timojk
 
Viestit: 877
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2010 8:04 pm

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja RKK » Su Tammi 23, 2011 5:54 pm

Aika kovalta tuo hinta vaikuttaa, kun kyseessä ei ole henkilökohtainen valmennus!
RKK
 
Viestit: 135
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 9:11 am

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Toivo Pudas » Ti Tammi 25, 2011 12:32 am

Liitto tukee valmennettavia nuoria 20–40 prosentilla valmennusmaksusta, riippuen valmennettavien määrästä ja siitä, kuuluuko nuori oman ikäluokkansa viiden selokärkiryhmään. Aikuiset valmennettavat maksavat täyden maksun.
Toivo Pudas
 
Viestit: 2888
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 4:12 pm

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Rippe » Ti Tammi 25, 2011 1:54 am

Oppituntia kohti laskettuna on opetus hinnoiteltu alakanttiin. Suomessahan oppitunnin pituus on 45 min. Mutta Kalle Kiik ei kuulune liittoon, joten hänelle kaksi tuntia joka torstai tarkoittaa kahta täyttä tuntia (120 min). Mutta koska Kalle on kiinnostunut opettamisesta ja valmentamisesta, niin toisinaan Kalle opettaakin jopa kolme suomalaista oppituntia.
Rippe
 

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja RKK » Ti Tammi 25, 2011 12:12 pm

Kun totesin, että kuulostaa kalliilta, en tarkoittanut valmentajan saama korvausta, vaan mitä siitä joutuu maksamaan. Eiköhän tähänkin voi soveltaa vanhaa lausetta, että kyllä duunari on aina palkkansa ansainnut.
Onko joku kallista vai ei riippuu siitä, mihin sitä vertaa. Keskusteltaessa lisenssimaksuista on usein todettu, että shakki on halpa harrastus verrattuna moneen muuhun harrastukseen. Pitää paikkansa. Mutta jos haluamme kasvattaa shakin suosiota ja tasoa laajalla rintamalla, niin pitääkö kustannuksia verrata joihinkin elitistisiin lajeihin tai lajeihin, jotka syystä tai toisesta ovat poikkeuksellisen kalliita harrastaa, vaiko niihin lajeihin, jotka eivät ole paljon sen kalliimpia, mutta joiden harrastaja määrät ovat kymmeniä tai jopa yli satakertaisia verrattuna shakkiin?

Jos verrataan tai hinnoitellaan palveluja, joita harrastajille tarjotaan, onko vertailukohteena lajin kokonaiskustannukset vaiko mitä vastaavat palvelut muissa lajeissa maksaa ja mitä sillä hinnalla saa?
Mitä valmennus sitten suosikkilajeissa maksaa? Jääkiekko on kallis harrastus, mutta valmennus tulee jäsenmaksun hinnalla. Samoin jalkapallossa, joka ei ole sen kalliimpi harrastus kuin shakki. Sama tilanne on lähes kaikissa joukkuelajeissa.

Shakki on yksilölaji. Ottakaamme siis vertailuun Suomen ilmeisestikin suosituin yksilölaji eli yleisurheilu.

Nykyisin on yleistyneet lapsille suunnatut urheilukoulut, joissa 0 - 50 euron maksulla saa kerran viikossa ohjattua toimintaa + ns. vkokilpailun läpi koko kesän. Jos kiinnostus herää ja jonkinlaista menestystäkin alkaa tulla, niin liitto tarjoaa mahdollisuuden osallistua piirileireille. Kynnys ei ole alle 15-vuotialle kovinkaan korkea. Talvikauden aikana järjestetään 4-5 leiriä urheiluopistoilla ympäri Suomea. Pieniä eroja piireittään käytännöissä ilmeisesti on, mutta esimerkkinä Itä-Suomi.
Kolmipäiväinen leiri maksaa muutaman kympin per kerta. Se sisältää 8 ateriaa ja lähes hotellitasoisen majoituksen ja 15 - 20 tuntia erilaista valmennusta ja testit, videokuvaukset suorituksista ja niiden yksilölliset analyysit. Lisäksi kesällä on lajikohtaiset karnevaalit, jotka maksavat 80 euroa torstaista sunnuntaihin. Esimerkiksi keihäskarneevaleilla tuolla rahalla saa jälleen täyden ylläpidon 4 ateriaa päivä ja vetäjinä toimii valmentajat, jotka kuuluvat maailman ehdottomaan eliittiin.

Kustannukset jäävät siis vuositasolla alle tuon 500 euron. Mitä sillä saa? Toistakymmentä yöpymistä, 40 ateriaa n. 75 tuntia valmennusta, josta osa on hyvin yksilökohtaista, henkilökohtaisen kontaktin valmentajaan ja tutustuu ikäisiinsä lajin harrastajiin ympäri Suomea.

Kuten alussa totesin asioita voidaan vertailla monella tavalla ja kukin saa tehdä sen niikuin itse haluaa. Tuossa on kuitenkin osa niistä perusteista, miksi minusta tuo 500 euroa tuntuu aika kovalta.
RKK
 
Viestit: 135
Liittynyt: Ke Elo 18, 2010 9:11 am

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Toivo Pudas » Ti Tammi 25, 2011 8:32 pm

Näillä tiedoilla sinun RKK kannattaisi ilmoittautua Shakkiliiton valmennus/nuorisotoimikunnan talousvastaavaksi. Hallitus käsittelee nimitykset seuraavassa kokouksessa.

Shakkiliiton valtionapu on jossain määrin riippuvainen nuorten osuudesta toiminnassa ja toiminnan painopisteistä. Tällä ja selolaskentamaksuilla rahoitamme nuorten valmennustakin.
Toivo Pudas
 
Viestit: 2888
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 4:12 pm

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Timojk » Ti Tammi 25, 2011 10:33 pm

Suomi on siitä omituinen asuinalue, että täällä on puolet vuodesta erittäin huono sää ja erittäin pimeää sekä toinen puoli vuodesta vähän parempaa säätä ja valoisampaa.

Jostain kumman syystä samalla leveysasteilla noin suunnilleen olevat Venäjä, Viro, Islanti ovat juuri keksineet shakista sellaisen "koko kansan" ajanvietepelin jota yhteiskuntakin arvostaa. Myös Saksassa ja Israelissa shakki on ollut satoja vuosia varsin arvostettu laji (siis nykyisen Israelin paikalla olleessa Palestiinassa muinoin).

Ehkä shakkia voisi verrata elokuvalippuun. Yksi elokuva on yleensä nykyään noin 100 minuuttia ja maksaa noin 10 euroa. Siis tavallinen turnauspeli shakissa on keskimäärin noin 300 minuuttia eli samalla taksalla yksittäisen pelin pitäisi maksaa 30 euroa ja siis kilpailuissa 150 euroa osallistumismaksu??? Jos pelaaja pelaa vain kaksi turnausta vuodessa niin vuosittainen kulu olisi 300 euroa eli vajaa euro päivässä pitäisi tällöin budjetoida.

Päädytään siis samaan lukemaan kuin mainittu 60% täydestä hinnasta eli alle euroon päivässä.
Timojk
 
Viestit: 877
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2010 8:04 pm

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Rippe » Ke Tammi 26, 2011 12:05 am

RKK:n kommentti ei missään kohdassa vastaa reaalimaailman tapahtumia, joten en nyt enkä tulevaisuudessakaan vastaa RKK:n kommentteihin.
Rippe
 

Re: Valmennusryhmässä vielä tilaa

UNREAD_POSTKirjoittaja Timojk » Ke Tammi 26, 2011 12:34 am

Sitten kannattaa koputtaa vaikka puu-shakki-nappulaa-ta.
Timojk
 
Viestit: 877
Liittynyt: Ke Heinä 21, 2010 8:04 pm

Seuraava

Paluu Linkit ja vinkit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa

cron