OSALLISTU SUOMEN 100-VUOTISJUHLALLISUUKSIIN SHAKIN MERKEISSÄ

OSALLISTU SUOMEN 100-VUOTISJUHLALLISUUKSIIN SHAKIN MERKEISSÄ

UNREAD_POSTKirjoittaja PLa » Su Huhti 02, 2017 6:56 pm

OSALLISTU SUOMEN 100-VUOTISJUHLALLISUUKSIIN SHAKIN MERKEISSÄ

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi järjestetään 100 pöydällä Suomi-Ruotsi –kirjeshakkimaaottelu. Jotta voisimme taistella kunniakkaasti vanhaa kilpakumppaniamme vastaan, kutsumme kiinnostuneet lähishakin pelaajat osallistumaan koitokseen ja samalla tutustumaan nykyaikaisen serverishakin ihmeelliseen maailmaan.

Jokainen pelaaja pelaa kaksi peliä vaihtovärein kansainvälisen kirjeshakkiliiton (ICCF) peliserverillä, teknisenä vaatimuksena on internet –yhteys. Peliaika on 50 päivää 10 siirtoa kohden, siirtoon voi vastata ”heti” tai viimeistään 40 päivän kuluessa. Myös pelaaminen perinteisesti postikorteilla on mahdollista. Turnaus on maksuton eikä kirjeshakkiliiton jäsenyyttä edellytetä.

Pelit alkavat 6.12.2017. Kiinnostuneet ilmoittautukaa Heikki Arpille, Heikki Arppi heikki.arppi@kolumbus.fi puh. 050 550 8304 tai Olli Ylöselle olli.ylonen@hotmail.com puh. 050-3626575.


Kirjeshakkilliiton puolesta,

Panu Laine
PLa
 
Viestit: 249
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 12:05 pm

Re: OSALLISTU SUOMEN 100-VUOTISJUHLALLISUUKSIIN SHAKIN MERKE

UNREAD_POSTKirjoittaja PLa » Ke Huhti 05, 2017 6:36 pm

Lähipelaajat - erinomainen ja erittäin edullinen keino päästä kurkistamaan modernin etäshakin maailmaan. Miettimisaikaa on mukavasati (50 päivää/10 siirtoa) kahteen peliin. Samalla tarjoutuu tilaisuus harjoittaa:

- analyysitaitojaan ja kerrankin todella syventyä asemiin
- hioa kahta avausmuunnelmaa pieteetillä
- toivottavasti päästä mielenkiintoiseen loppupeliin - minusta suurinta antia
- nähdä käytännössä, miten oma engine vaikuttaa pelaamiseen

Itse sanoisin, että enginet ovat ottaneet taktisten muunnelmien laskemisen pois - koneet hoitaa ne, ja jättäneet strategisen pohdinnan ja kauaskantoisen suunnitelmallisuuden meille kuolevaisille. Nykyään eri enginet antavat eri vastauksia, joten minkäänlaisesta "puhtaasta koneen siirtojen kopioinnista - mikä on se kauhukuva" ei kirjeshakissa ole kyse senkään vertaa kuin on ollut vielä joitakin vuosia sitten.

Pelin lomassa voi siirtojen mukana myös lähettää viestejä vastustajalle, mikä on usein ollut hieno lisäelementti pelaamisessa.

Minimissään tarvitaan internet -yhteys ja käytännössä jokin pelimoottori - hyviä on myös ilmaiseksi tarjolla, jos ei halua investoida vajaata satasta siihen. Arvon lähipelaajat - kuka uskaltaa ottaa hienon haasteen vastaan? Pankaahan viestiä Heikille tai Ollille (yhteystiedot edellisessä viestissä) ...

t. panu
PLa
 
Viestit: 249
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 12:05 pm


Paluu Kirjeshakki

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa