Shakkipelien analysointi 100x -nopeudella

Interenet-pelaaminen, pelitietokannat, tietokoneohjelmat yms.

Shakkipelien analysointi 100x -nopeudella

UNREAD_POSTKirjoittaja JHam » Ke Touko 25, 2016 10:22 am

Testikäyttöön "LambdaChess"-niminen shakkianalysointipalveluni.

Maailman ensimmäinen shakkipelien analysointipalvelu, joka tarjoaa Amazonin Lambda-platformin päälle shakkianalysointia. Moottorina Stockfish 7.

LambdaChess pieksee netin muut ilmaiset analysointipalvelut sata-nolla mitä tulee analysoinnin nopeuteen ja helppouteen. Näin siksi, että palvelu analysoi sille syötetyn pelin kaikkia asemia samanaikaisesti*.

Toisin sanoen, jos 60-siirtoisen pelin syväanalysointi kotikoneella** kestää 30 minuuttia, LambdaChessillä se kestää 15 sekuntia. Asian voi tarkistaa laskukaavalla: 30 minuuttia / 120 asemaa = 15 sek/asema. Koska kaikki asemat analysoidaan rinnakkain, koko analysointi kestää noin 15 sekuntia.

Toistaiseksi analysoinnissa käytetään fiksattua aikaa per asema. Pelin kuin pelin analysoinnin pitäisi kestää 15-20 sekuntia. Testikäytön aikana analysointipalvelu hyväksyy vain 60-siirtoiset tai lyhyemmät pelit.

Testikäytössä: http://139.162.187.101:8080

* massively parallel, https://en.wikipedia.org/wiki/Massively ... (computing)
** olettaen yksi suoritusydin
JHam
 
Viestit: 328
Liittynyt: Pe Joulu 10, 2010 2:19 pm

Re: Shakkipelien analysointi 100x -nopeudella

UNREAD_POSTKirjoittaja jyrki.heikkinen » La Touko 28, 2016 9:25 am

LambdaChess pieksee netin muut ilmaiset analysointipalvelut sata-nolla mitä tulee analysoinnin nopeuteen ja helppouteen.


Nopeudesta: Tuossa on tosiaan melkoista potentiaalia, Amazonin pilvestähän saisi tarvittaessa vaikka tuhatkin yhtäaikaista konetta analysointiin. Tosin satunnainen shakinpelaaja ei ehkä osaa arvostaa hajautuksen teknistä hienoutta.

Helppoudesta: Itse olen analysoinut pelejä lichess.org-palvelussa, joka on helppokäyttöisempi ja monipuolisempi (muun muassa parannusehdotuksia muunnelmineen ja yhteenveto erilaisten virheiden määristä).
jyrki.heikkinen
 
Viestit: 40
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 3:10 pm

Re: Shakkipelien analysointi 100x -nopeudella

UNREAD_POSTKirjoittaja JHam » La Touko 28, 2016 11:27 am

Tuo lichessin analysointi on ihan fiksu ja käyttöliittymä todella hyvä. Plussaa että heillä on mukana mahdollisuus analysoida lokaalisti omalla koneella (olkoonkin että lokaalianalysointi on auttamattoman hidasta).

Lichessin palvelimella tehtävä analysointi on kolmen sekunnin aikarajalla*, eli enemmänkin blunder check. Tämä varmaan siksi, että lichess perustaa analysointipalvelunsa erikseen hankittaviin palvelimiin ja käyttäjiensä lahjoittamiin virtuaalipalvelimiin. Liian raskas analysointi yksinkertaisesti tukkii yksittäiset palvelimet. Amazonilla tätä ongelmaa ei ole.

Pitänee kontaktoida lichessiä asian tiimoilta ja kysyä olisko heillä motivaatiota jollain aikavälillä yhdistää lichessin käyttöliittymä lambdachessin tekniseen toteutukseen. Lichessillä ainakin riittää analysoitavaa.

*täällä epävirallisessä lähteessä asiasta puhutaan: https://www.reddit.com/r/chess/comments ... _computer/
JHam
 
Viestit: 328
Liittynyt: Pe Joulu 10, 2010 2:19 pm


Paluu Internet & ohjelmat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa

cron