Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusivu

Shakki Suomessa ja maailmalla

Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusivu

UNREAD_POSTKirjoittaja alibaba » Ke Syys 13, 2017 11:09 am

Tyhmä kysymys, mutta olisiko mahdollista pitää kilpailukalenterin tiedot kilpailukalenterin sivuilla? Nyt osa tiedoista ilmoitetaan erikseen Shakkifoorumin keskustelusivuilla, joka tuntuu hieman epäloogiselta. Yksinkertaisempaa ja selvempää olisi luoda lisälinkki kilpailukalenterista Shakkifoorumin keskustelusivulle, jossa turnauksesta puhutaan lisää. Esimerkkinä Kilpailukalenterin Seinäjoen turnaus. Avatessani Seinäjoen turnauksen linkin saan hienosti tietoa ko. kilpailusta. Mikäli en ole Shakkifoorumin sivuston lukija saatan missata jotain oleellista tietoa, joka sijaitsee keskustelusivuilla. Eikö tuohon kilpailukalenterissa olevan ilmoituksen viereen voisi tehdä ns. lisätieto-linkkiä, joka sitten kohdistuisi ko. turnauksen keskustelusivulle Shakkifoorumissa? Näin kaikkiin tietoihin ja keskusteluihin on pääsy kilpailukalenterin sivulta.
alibaba
 
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Syys 12, 2017 9:39 am

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja Seppo Karasmäki » Ke Syys 13, 2017 11:40 am

Olet asian ytimessä, alibaba :idea:
Avatar
Seppo Karasmäki
 
Viestit: 213
Liittynyt: La Heinä 10, 2010 1:39 pm

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja Aleksi Olander » Ke Syys 13, 2017 2:04 pm

Logiikkana on, että kilpailun järjestäjä laatii kilpailukutsun, josta pitäisi tulla ilmi kaikki kisan kannalta oleelliset asiat. Jos shakkifoorumilla/Facebookissa/kerhon sivuilla/jossain blogissa ilmoitetaan jotain lisätietoja (esim. osallistujalistoja), niin ne eivät ole varsinaisesti Shakkiliiton kilpailukalenterin kannalta oleellisia asioita. Ajatuksena on että kilpailukutsusta ei puuttuisi mitään oleellista, ja jos puuttuu niin järjestäjä lähettää liitolle kutsuun täydennys/korjauspyynnön.

Joten Shakkiliitto ei voi suoranaisesti vaikuttaa siihen, että kilpailukalenterista löytyy kaikki päivitykset ja mahdolliset muutokset vaan niiden ilmoittaminen on oltava järjestäjän vastuulla.

Mutta ajatus siitä, että kaikki kilpailun epävirallisemmat tiedotuskanavat on myös linkattuna kilpailukutsuun on hyvä. Siellä on jo nyt "Lisätietoja" kenttä, joihin osa järjestäjistä laittaakin jo suoran linkin esim. FB-tapahtumaan tai kerhon blogiin. Voin lisätä kutsun ilmoituspohjaan jonkin kohdan, johon kisajärjestäjä voi laittaa linkit esim. foorumitopiciin, FB-eventiin tai muuhun kisaan liittyvään sivustoon. Tai jotenkin tarkentaa tuota lisätietokenttää niin, että siinä pyydetään ilmoittamaan myös nämä linkit.
Aleksi Olander
 
Viestit: 291
Liittynyt: Su Heinä 11, 2010 11:11 pm

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja alibaba » Ke Syys 13, 2017 2:15 pm

Höpö, höpö. Shakkilliito, oletettavasti, kirjoittaa kilpailukalenterin tapahtumat, eikö niin? Samalla Shakkiliitto voi luoda Shakkifoorumille, Kutsut ja ja muut tiedotteet -foorumiin sopivan otsikon, esim. Seinäjoen turnaus. Tämän jälkeen luodaan vain linkki. Vaikka siellä foorumissa on Seinäjoen turnaus, niin ei ole pakko kirjoittaa sinne mitään uutta, jos ei ole mitään kirjoitettavaa.
alibaba
 
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Syys 12, 2017 9:39 am

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja Aleksi Olander » Ke Syys 13, 2017 2:21 pm

alibaba kirjoitti:Höpö, höpö. Shakkilliito, oletettavasti, kirjoittaa kilpailukalenterin tapahtumat, eikö niin? Samalla Shakkiliitto voi luoda Shakkifoorumille, Kutsut ja ja muut tiedotteet -foorumiin sopivan otsikon, esim. Seinäjoen turnaus. Tämän jälkeen luodaan vain linkki. Vaikka siellä foorumissa on Seinäjoen turnaus, niin ei ole pakko kirjoittaa sinne mitään uutta, jos ei ole mitään kirjoitettavaa.

Ei kannata höpö höpötellä, ellei tiedä mistä puhuu.

Järjestäjä ilmoittaa itse tapahtumansa täyttämällä lomakkeen: http://www.shakkiliitto.fi/kilpailukale ... tapahtuma/

Liitto ei ala luomaan foorumille tuplana keskustelutopicceja sisältönä pelkästään kutsu, vaan sen saa järjestäjä itse tehdä jos kokee sen tuovan lisäarvoa turnaukselle.
Aleksi Olander
 
Viestit: 291
Liittynyt: Su Heinä 11, 2010 11:11 pm

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja alibaba » Ke Syys 13, 2017 2:52 pm

Anteeks vaa, että höpäsin niin paljon, mutta ny mä vasta hogasin, että liitolle on kauhean suuri työ luoda linkki siihen viereen! Olisihan se kauhiaa, jos shakkipelaajan elämä helpottuisi liikaa varsinkin, kun noita turnauksiakin on ihan mielin määrin.
alibaba
 
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Syys 12, 2017 9:39 am

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja Aleksi Olander » Ke Syys 13, 2017 3:43 pm

Sanoin ensimmäisessä kommentissani, että linkit foorumille ja FB-eventtiin ja ihan minne tahansa voidaan laittaa kilpailukutsuun ja se on ihan hyvä idea. Jos järjestäjä haluaa tällaisen tiedotuskanavan luoda turnaukselleen, esim. osallistujalistojen päivitystä varten, hän voi ilmoittaa linkin tapahtumailmoituksen yhteydessä(tai jälkeenpäin, sekin voidaan helposti lisätä). En nyt vaan tajua mitä lisäarvoa toisi kellekään jos liitto alkaisi jotain sisällöttömiä foorumitopiceja erikseen luomaan jokaisesta turnauksesta ja linkkaamaan niitä kilpailukalenteriin, kun kilpailukalenteri on nimen omaan sitä varten, että sieltä löytyy kutsut.

Turnauksia on tosiaan se n.150 vuodessa, niin kylllä se voidaan nähdä "kauhean suurena työnä" niiden kaikkien kutsuja laittamaan ja päivittämään manuaalisesti moneen paikkaan jos siitä ei mitään hyödytä, jos ymmärsin oikein mitä tarkoitat "linkin luomisella viereen".
Aleksi Olander
 
Viestit: 291
Liittynyt: Su Heinä 11, 2010 11:11 pm

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja alibaba » Ke Syys 13, 2017 4:15 pm

Pelaajan näkökulmasta katsoen on hieman outoa etsiä lisätietoa turnauksesta jostain keskustelufoorumista. Siihen on nyt täällä varmaan totuttu, mutta henkilö joka ei pyöri keskustelufoorumeissa ei välttämättä älyä päivittää turnaustietoja sieltä. Kyllä kaikki tieto pitää löytyä yhdestä lähteestä eikä useasta eri paikasta. "Ilmoita tapahtuma" -linkin sisällössä on lopussa kohta, Lisätiedot. Eikö lomakkeessa voisi opastaa ilmoittajaa muodostamaan keskustelufoorumille turnausta vastaavan nimen, jonka linkin lisää sitten Lisätiedot kohtaan? Eli kun avaan esim. Seinäjoen turnauksen linkin kilpailukalenterissa, niin Lisätiedot kohdassa on linkki, joka osoittaa keskustelufoorumin Seinäjoki turnaus otsikkoon.
alibaba
 
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Syys 12, 2017 9:39 am

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja Aleksi Olander » Ke Syys 13, 2017 4:47 pm

alibaba kirjoitti:Pelaajan näkökulmasta katsoen on hieman outoa etsiä lisätietoa turnauksesta jostain keskustelufoorumista. Siihen on nyt täällä varmaan totuttu, mutta henkilö joka ei pyöri keskustelufoorumeissa ei välttämättä älyä päivittää turnaustietoja sieltä. Kyllä kaikki tieto pitää löytyä yhdestä lähteestä eikä useasta eri paikasta. "Ilmoita tapahtuma" -linkin sisällössä on lopussa kohta, Lisätiedot. Eikö lomakkeessa voisi opastaa ilmoittajaa muodostamaan keskustelufoorumille turnausta vastaavan nimen, jonka linkin lisää sitten Lisätiedot kohtaan? Eli kun avaan esim. Seinäjoen turnauksen linkin kilpailukalenterissa, niin Lisätiedot kohdassa on linkki, joka osoittaa keskustelufoorumin Seinäjoki turnaus otsikkoon.

Olisihan se outoa, mutta ei täällä foorumilla pitäisi olla mitään turnaukseen ilmoittautumisen, maksujen, sijainnin yms. perustietojen kannalta oleellisia lisätietoja. Jos jotain muutoksia tai oleellisia lisätietoja tulee, ne on tähänkin asti päivitetty aina kilpailukutsuun.

Nyt olemme päässeet keskustelussa suunnillee samaan johtopäätökseen erinäköisten vinoilujen kautta, mitä ehdotin ensimmäisessä viestissäni. Eli lomakkeessa voidaan pyytää lisätiedoissa ilmoittamaan linkki vaikkapa foorumille tai muuhun turnauksen tiedotuskanavaan. Jos järjestäjä ei halua esim. päivittää osallistujalistoja, niin silloin foorumitopiccia ei tarvitse tehdä eikä sitä aleta edelleenkään vaatimaan. Mikäli näin on, niin silloin kaikki tieto löytyy kilpailukutsusta, ja ongelmaa ei ole + järjestäjällä on vähemmän työtä.
Aleksi Olander
 
Viestit: 291
Liittynyt: Su Heinä 11, 2010 11:11 pm

Re: Shakkiliiton kilpailukalenteri ja foorumin keskustelusiv

UNREAD_POSTKirjoittaja sauli.tiitta » To Syys 14, 2017 11:08 am

Vaikka Alibaba on minusta esittänyt aika turhan toiveen niin aidosti pari asiaa alla olevasta uuden kilpailun lomakkeesta puuttuu:

Ilmoita tapahtuma

Perustiedot
Turnaus*
Turnaus alkaa:*
...
Turnaus loppuu:*
...
Pelipaikka*
Katuosoite*
Paikkakunta*
Miettimisaika*
Aikataulu
Osanoton varmistus:*
Kierrokset*
Osanottomaksu
Aikuiset*
Nuoret*
Ilmoittautuminen ja tiedustelut
Ilmoittautumislinkki
Tiedustelut*
-----

Tästä listasta puuttuu kohta kilpailun eri sarjoista, johon kisajärjestäjä voisi mainita esim. eri ikäluokat kilpailuun tai mainita vaikka kisassa olevan oma sarja senioreille. Outoa ettei tähän ole saraketta, harvoissa kisoissa on kuitenkin vain yksi sarja.

Kutsussa olisi hyvä olla myös kohta johon kisan järjestäjä voi mainita onko tila esteetön vai ei.
Myös maininta onko kisa elo ja tai selokelpoinen voisi listassa olla.

Terv. Sauli Tiitta
Avatar
sauli.tiitta
 
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 10, 2010 11:35 am

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 46 vierailijaa