Chess Events Oy

Shakki Suomessa ja maailmalla

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari Torkkola » Ma Syys 04, 2017 12:25 am

Aleksi Olander kirjoitti:Jos puhuttaisiin pitkästä aikaa vaikka hetki suunnistuksesta. Joukkueblixtejä kutsutaan usein "Shakin Jukolan viestiksi", niin tuli mieleen vilkaista Jukolan viestin organisaatiorakennetta.
Jukolan menestyksen salaisuus heidän organisaationsa mielestä näyttäisi olevan aika pitkälti se, mikä joukkueblixteistä puuttuu ja tällä Chess Eventsillä olisi tarkoitus tuoda lisänä mukaan kilpailun järjestämiseen..


http://www.jukola.com/kaukametsalaiset-ry/talous/
Jukolan viestin taustaorganisaationa on Kaukametsäläiset ry - onko siinä tuo rooli mitä Chess Events hakee?
Yhtymäkohtia näyttää olevan. Kaukametsäläiset perii pienen korvauksen per joukkue ja käyttää rahaa mm. tietojärjestelmien kehittämiseen.

Sellainenkin yhtymäkohta on, että Jukolassa on myös olutteltta ja sielläkin merkittävässä roolissa. Osa vastustaa sen olemassaoloa, mutta kilpailun tuotosta se on 7-75%.
http://www.jukola.com/tietoja-tapahtumasta/jarjestelyt/kaupallisuus/

Anekdoottina mainittakoon kaikille, jotka eivät suunnistusta seuraa. Jukolan viesti yllätti järjestäjät viime vuonna (2016). Tapahtui se minkä ei pitänyt olla mahdollista - tapahtuma tuotti tappiota.

Minusta tämä keskustelu näyttää siltä, että ei ole onnistuttu kertomaan mikä tämän Chess Eventsin roolin on tarkoitus olla? Onko tarkoitus tehdä siitä se määräävä organisaatio, ja järjestävästä kerhosta apupoika, joka saa sen mitä CE oy hyväksi katsoo. Vai onko tarkoitus tehdä CE oy, joka palvelee jäseniään ( kerhoja ), ja avittaa aina järjestävää kerhoa vuorollaan nimellistä/kohtuullista/xx korvausta vastaan?

Luin ketjun alun uudestaan. Eihän tämä ollutkaan epäselvää.
Jos yhtiö perustetaan, sille myönnettiin oikeudet joukkuepikapelin SM-kisojen järjestämiseksi 2018–2020."

Seura on apupoika.

- J
ps. Toki sellainen ero, että Kaukametsäläiset on nimenomaan ry ja CE on oy ...
Viimeksi muokannut Jari Torkkola päivämäärä Ma Syys 04, 2017 12:40 am, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Jari Torkkola
 
Viestit: 103
Liittynyt: Ma Heinä 26, 2010 9:54 pm

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja Marko Tauriainen » Ma Syys 04, 2017 6:43 pm

Vähän lisää aiheesta: http://www.shakkiliitto.fi/jyvas-shakki ... eistyohon/

yarmoelle toteaisin, että softasi pari kertaa läheltä nähneenä ja sitä käyttäneenä, pitäisin tosi suurena vahinkona, jos lopettaisit sen kehittämisen Chess Eventsin perustamisen vuoksi. Softa ei ole kokonaisuudessa ainoa asia, mutta tärkeä joka tapauksessa.

Ja onhan täällä muillakin ollut paljon hyviä kommentteja, kiitos niistä. Seuratoimintapäivä pidetään lokakuussa, jolloin näistäkin asioista päästään puhumaan naamat vastakkain.
Marko Tauriainen
 
Viestit: 551
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 4:20 pm

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja Jaakko Mäntyniemi » Ma Syys 04, 2017 10:06 pm

Moro!

Nyt kun liiton hallitus on tehnyt päätöksensä, on siitä hyvä jatkaa. Mainio shakkikisoja järjestävä kerho ja uusi CE ovat minusta paras mahdollinen yhteinen järjestäjäpohja uudelle konseptille. Shakkikansa odottaa mielenkiinnolla onko ensi kesän HOF ensimmäinen CEn ponnistus vai olisiko jo jotain muuta konkreettista tapahtumaa sitä ennen?! Tuleeko mahdolinen Suomi 100-vuotta maaottelu liian aikaisin?

Terv.

Jaska
Jaakko Mäntyniemi
 
Viestit: 433
Liittynyt: Ma Elo 02, 2010 10:10 am

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja Ghu » Pe Syys 08, 2017 3:32 pm

Varapuheenjohtaja ilmoitti ("Yhtiön tarkoitus on tuottaa taloudellista lisäarvoa"), että yhtiön on tarkoitus tuottaa rahaa Shakkiliitolle, joten voidaan unohtaa väitteet siitä, että puljun tarkoitus olisi olla yleishyödyllinen.
Ghu
 
Viestit: 79
Liittynyt: To Huhti 10, 2014 3:08 pm

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja mraiten » La Syys 09, 2017 11:44 am

Chess Events Oy on saanut kysyjiä ja kommentoijia liikkeelle,hyvä niin.

Chess Events on melko nopealla aikataululla shakkiliiton päätöksellä perustettu Oy.joka on shakkiliiton 100%:ssa omistuksessa.CE tulee olemaan toimijana neli-maaottelussa:Suomi-Viro-Unkari-Venäjän suomalais-ugrilaiset edustajat.Suomi 100-juhlaturnaus pelataan marraskuussa 4x25 miehisin joukkoein.
Valtiolta anottu ja saatu tuki on 20.000 euroa,tapahtuman kokonais budjetti yli 30.000 euroa.Em. tapahtuma on melkoinen tulikaste uudelle toimijalle !

Jyväs-Shakki on tehnyt yhteistyösopimuksen CE:n kanssa ensi vuoden Heart of Finlandista ja joukkoepikapelin SM-turnauksesta.Jyväskylässä järjestetään kaksi suurta turnausta melko lähekkäin.Laittamalla turnaukset samaan pakettiin,tavoitellaan selviä markkinointietuja.Kun CE on mukana ehkä tullevat neuvottelukumppanit heräävät ajattelemaan:tuo shakkiväki on tosissaan ,ovat perustaneet yhtiön ajamaan asioitaan !
HoF-yhteistyö hakee vielä uomiaan.SM-turnaus sujuu työnjaolla:JyS hoitaa kaiken käytännöntyön,eli turnausjärjestelyt.Shakkiliitto ja CE tarjoaa apuaan tiedotuksessa ,markkinoinnissa ja paritukseen liittyvissä kysymyksissä.Tulonjakoperusteita ei muuteta Shakkiliiton ja järjestävän seuran välillä aikaisempien vuosien käytännöistä.CE:n osakeyhtiömäisyys mahdollistaa tulostaseessa laskujen ja kulujen arvonlisävähennyksen käyttöönoton.
Blixt SM-kisojen osallistumismaksuja ei koroteta.Järjestävän seuran tavoite on toimia tehostamalla ja yhteistyötä lisäämällä nostaa kisojen osallistuvien joukkoeiden määrä 180;een.

Loppukaneettina totean,CE on työrukkanen ei käsikassara.CE olisi pitänyt perustaa jo aikoja sitten !

Markku Raitanen
mraiten
 
Viestit: 7
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 8:43 am

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja Lauri Kangas » Ma Syys 11, 2017 5:03 pm

Terve!

Keskustelu on tosiaan ollut vilkasta. Oikaistakoon kuitenkin yksi minun suuhuni laitettu lause.

Ghu kirjoitti:Varapuheenjohtaja ilmoitti ("Yhtiön tarkoitus on tuottaa taloudellista lisäarvoa"), että yhtiön on tarkoitus tuottaa rahaa Shakkiliitolle, joten voidaan unohtaa väitteet siitä, että puljun tarkoitus olisi olla yleishyödyllinen.


Joko tässä ollaan tarkoituksella väännelty sanomisiani tai sitten en ole alun perinkään tullut ymmärretyksi. Kun olen kirjoittanut, että nykyisten tapahtumien tulonjaon periaate ei muutu, ja että yhtiön tarkoitus on tuottaa niin toiminnallista kuin taloudellista lisäarvoa, olen tarkoittanut yhtiön tuottamaa arvonlisäystä. Millään tavalla en ole sanonut, että yhtiön olisi tarkoitus tuottaa rahaa Shakkiliitolle.

terv. Lauri
Lauri Kangas
 
Viestit: 137
Liittynyt: Ti Heinä 27, 2010 12:01 pm

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja ksippola » Ma Syys 11, 2017 10:28 pm

Miten mä en näe siinä mitään pahaa, mikäli Chess Events tuottaisikin Shakkiliitolle lisää rahaa
toiminnan kehittämiseksi? Eikö se olisi kaikkien etu?
ksippola
 
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2015 10:25 am

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari J » Ti Syys 12, 2017 11:03 am

Kiitos, että lisäinfoo on eri ihmiset kertoneet oy:stä ja sen toiminnasta. Toivon toki hyviä tuloksia. Miten valittiin, ketkä pääsevät tekemään palkallista työtä? Oliko kokemuksella turnausten järjestämisestä tai ohjelmoinnista minkä verran merkitystä? Toisinaan Shakkiliiton jossain tehtävässä työtä tekevät pääsevät myös muihin tehtäviin enkä tiedä onko useinkaan avointa hakua tehtäviin?

Terveisin, Jari
Jari J
 
Viestit: 561
Liittynyt: Pe Loka 08, 2010 10:45 am

Re: Chess Events Oy

UNREAD_POSTKirjoittaja Marko Tauriainen » La Syys 16, 2017 8:22 pm

Chess Eventsissä ei kukaan saa palkkaa tai palkkioita.


Ghu on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo La Syys 16, 2017 8:22 pm
Marko Tauriainen
 
Viestit: 551
Liittynyt: Ke Touko 26, 2010 4:20 pm

Edellinen

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Erik Rönkä ja 91 vierailijaa