Onko shakkivisualisaation harjoittelemisesta hyötyä?

Shakki Suomessa ja maailmalla

Onko shakkivisualisaation harjoittelemisesta hyötyä?

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari J » To Heinä 27, 2017 9:13 pm

Tiedättekö, että onko tästä jotain tutkimuksia: nostaako pelitasoa shakkivisualisasatiotehtävien tekeminen? Näitä voi olla esim. tehtävä "Mitkä ovat lyhimmät reitit päästä ratsulla b1-ruudusta b8:aan?" Tällöin pitää luetella tai kirjoittaa kaikki ne reitit, jotka ovat yhtä lyhyitä. Myös usean nappulan tehtäviäkin toki on.

Itselläni on joitain valmiita tehtäviä. Näitähän kannattaa tehdä erittäi vähän ainakin saamieni ohjeiden mukaan. Noin muutama minuutti yhtenä päivänä ja joka toinen päivä. Parantaakohan nää edes sitä pelilaudan tai nappuloiden liikkuvuuden hahmottamiskykyä?
Jari J
 
Viestit: 561
Liittynyt: Pe Loka 08, 2010 10:45 am

Re: Onko shakkivisualisaation harjoittelemisesta hyötyä?

UNREAD_POSTKirjoittaja Petri Pitkänen » Su Heinä 30, 2017 7:51 am

Riippuu varmaan tasosta. Sulle tuskin ja meille jotka ei shakkia osaa niin varmaankin
Soltisin kirjassa "Studying Chess Made Easy" on ainakin väite että "proven method" jonka Alexey Bartchanikov ole esittänyt lehdessä 64. Ainakin siinä olevan harjoitteen korrelaation pelitasoon oli selkeä (tosin kausaliteetin suunta on vaikea todistaa)

Harjoitteessa on alkutilanne jonka harjoitteen tekijä painaa mieleensä eikä katso enää lautaa. Sitten avustaja ilmoittaa siirron ja harjoitteen tekijän pitään kertoa mitä vaikutuksia siirrolla on.
Petri Pitkänen
 
Viestit: 101
Liittynyt: Ma Tammi 06, 2014 6:49 pm


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Erik Rönkä ja 92 vierailijaa