Miksi, oi miksi näin?

Shakki Suomessa ja maailmalla

Miksi, oi miksi näin?

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari J » Ma Kesä 05, 2017 1:37 pm

Välitän Asta Ristojan viestin:

Ihmettelen syvästi, miksi yleinenkin (käytännössä miesten) SM pelataan seitsenkierroksisena. Näinkö shakkia edistetään Suomessa? Viime vuoden SM-hopeaa ottanut, Bakussa olympialaisissa pelannut Tommi Luukkonen jäi varapelaajana ulkopuolelle. Poikani Samu Ristoja oli kovasti odottanut pääsyä pelaamaan SM:ää. Hänellä on juuri nyt hyvä vaihe Reykjavik Openissa menestymisensä jälkeen. Jos kierroksia olisi ollut normaalit 9, hän olisi mahtunut mukaan. Milloinkaan aiemmin ei Suomessa ole pelattu SM:ää näin tyngästi! On välivuosi, mutta taso näyttää olevan erittäin kova. Se ei olisi juurikaan laskenut, vaikka olisi järjestetty kunnollinen turnaus. Kuka halusi tällaista?
Jari J
 
Viestit: 561
Liittynyt: Pe Loka 08, 2010 10:45 am

Re: Miksi, oi miksi näin?

UNREAD_POSTKirjoittaja Jari J » Ma Kesä 05, 2017 1:50 pm

Tämä puolestaan itseltäni:

Kannatin itse pelaajille mahdollisuutta pelata kummatkin SM- ja EM-turnaukset. Mielestäni 9 kierrosta olisi kuitenkin minimi, jotta parhaat pelaajat voittaisivat. 7-kierroksisena sattuma vaikuttaa paljon.

Mun mielestä molempia sukupuolia tarvitaan niin tieteeseen, taiteeseen ja urheiluunkin sekä mm. shakkiin. Olisi kyllä tärkeätä saada kunnon pidempi turnaus naisillekin.

-Jari Järvenpää
Jari J
 
Viestit: 561
Liittynyt: Pe Loka 08, 2010 10:45 am


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Erik Rönkä ja 91 vierailijaa